O blogu i autoru

Još od početka "davne" 2011. koristim bicikl kao prevozno sredstvo do posla i nazad, pa sam odlučio da napišem nešto o svojim iskustvima. Razlog je taj što bih voleo da pomognem nekome ko tek počinje sa ovim da ne napravi iste greške, ali i taj što imam potrebu da pričam i pišem o ovome (zapravo sam se ukućanima već popeo na glavu pričom o biciklima :)))

Parametri su sledeći. Vožnja biciklom do posla i nazad. Put u jednom smeru iznosi četiri kilometra (8km ukupno ako idem jednom dnevno na posao), brdovit je i sve se dešava u Beogradu. Nažalost, nije na Novom Beogradu gde je ravno i gde ima puno biciklističkih staza.

A zašto baš insistiram na tome da je biciklom do posla i nazad tj. zašto se blog tako zove? Zato što ako nije uspešan i povratak nazad to verovatno znači da se desilo nešto tipa: da vam se bicikl pokvario usput, da ga je neko ukrao ili namerno oštetio, smorili ste se na pola puta jer ste odabrali pogrešan bicikl-opremu-vreme-rutu, ili daleko bilo povredili ste se ili imali nesreću. Nadam se da će saveti i moja iskustva biti od neke koristi da uspešno odlazite i vraćate se svakodnevno.

Navešću još samo osnovne principe kojima se vodim dok pišem ovaj blog (dakle, DISCLAIMER :).
 1. Pišem isključivo o stvarima koje sam lično iskusio i doživeo. Na mnoga pitanja nemam odgovor i o mnogim stvarima neću pisati (dok mi se ne dese). Ako i napišem negde o nečemu što se desilo nekom drugom, u pitanju je neka meni bliska osoba i uvek je jasno naznačeno.
 2. Navodim samo svoje (laičko) mišljenje i stavove, a nikako stručnu procenu ili odgovor. Sigurno je da se nećete složiti sa nečim što je ovde napisano, i to je sasvim ok.
 3. Trudim se da uvek svoje stavove potkrepim konkretnim razlozima i objašnjenjima. Uvek sumnjam u stavove ljudi koji to ne rade jer mislim da time često prikrivaju neznanje.
 4. Trudim se da svaki stručan pojam referenciram. Videćete često link ka nekoj stani koja sadrži objašnjenje tog pojma.
 5. Ne pišem o svom ne-biciklističkom životu - koliko je to moguće sa obzirom na to da vodim blog :)))

3 comments:

 1. Meni je bicikla osnovno prevozvo sredstvo i time sam zadovoljan skroz

  ReplyDelete
 2. Bicikla je najbolje prevozno sredstvo ikada dali do posla do druga.devojke sve jedno

  ReplyDelete
 3. I meni je bicikl osnovno prijevozno sredstvo (malo je zeznuto kada je kiša ali preživi se) zadovoljna sam skroz vodim zdrav život uvijek u formi zbog njega a i ne trujem prirodu s ispušnim plinovima. Jedini problem je što ako želiš imati dobar bicikl onda to nije jeftin sport hehe no može se uvijek naći i neki povoljni bicikli

  ReplyDelete